Eilandhoppen, zeilen en rondreizen op de Azoren

Gepubliceerd op 12 mei 2021 om 07:46

De Azoren bestaan uit 3 groepen van 9 grote eilanden. De zomer is het beste seizoen om deze spectaculaire eilandengroep te bezoeken. Als je meerdere eilanden wilt bezoeken is een zeilvakantie de ideale, mooiste en leukste manier. Het bijzondere van deze manier van rondreizen is natuurlijk het zeilen. Puur op windenergie wordt er van de ene naar de andere plek gezeild, de reis is een doel op zich. Elke dag ben je weer in een nieuwe haven en je komt op plekken waar je anders niet zomaar komt. Bovendien reist je accommodatie vanzelf mee, lekker makkelijk.

 

Je komt aan boord in een groepje gelijkgestemden terecht; mensen die houden van het water en natuur. Door het samen zeilen ontstaat er snel een groepsgevoel en een leuke sfeer. Slapen en eten gebeurd aan boord en de laatste avond gaat iedereen uit eten.

De natuur op de Azoren is overweldigend mooi en heel divers door de vulkanische oorsprong. De meeste eilanden hebben nog kraters en kratermeren, sommige zijn grasgroen, maar andere zijn ook azuurblauw met thermische baden. Langs de kust zijn indrukwekkende lavakliffen, natuurlijke baden en zwarte lavastranden. Op de Azoren zijn ook dichte bossen met parken, kleurrijke begroeiing en botanische tuinen. Tijdens het zeilen is de kans groot om dolfijnen en walvissen te zien. De dolfijnen komen graag voor de boeg zwemmen en dat is echt een onvergetelijke ervaring.

 

De Westelijke (Corvo en Flores) en oostelijke groep (São Miguel en Santa Maria) liggen op een dag varen van de centrale groep verwijderd, dus dat betekent een nachtje doorzeilen, ook weer een beleving op zich. De centrale groep bestaat uit de eilanden  Faial, Pico, São Jorge, Graciosa en Terceira.

De dag afstanden van de zeilreizen zijn goed uitgekiend, waardoor dit een perfect vaargebied is met voldoende uitdaging voor een avontuurlijke en actieve zeilvakantie. Ook zal er af en toe een dagje niet gevaren worden voor een excursie aan land.

 

Meezeilen op de Azoren is een mooie balans is van reizen, genieten, cultuur opdoen en uitwaaien. Je hoeft geen zeilervaring te hebben mee te zeilen. Er zal regelmatig een zeilmanoeuvre moeten worden uitgevoerd. De zeil-liefhebber kan hierbij helpen, maar niks moet. Het is tenslotte vakantie en je kunt ook gewoon genieten en relaxen.

 

Elke zeilreis heeft zijn eigen categorie, de C-categorie heeft relatief korte dag afstanden met soms   ook een dag in de haven voor een tour of een lange wandeling aan land. Je kunt die dag zelf bepalen wat je doet en of je zelf op stap of gaat of met de hele groep. De groep bestaat uit maximaal acht passagiers en twee bemanningsleden.

 

Een bijzondere rondreis zonder asfaltwegen en met tijd voor sightseeing. Kortom, heerlijk genieten en uitwaaien.

 

Voor meer informatie over eilandhoppen op de Azoren kijk hier:

https://offshore-yacht-charter.com/zeilvakantie-azoren/


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb